Update: PSV-tegenstander Dortmund laat Meunier vertrekken naar Turkije

Update: PSV-tegenstander Dortmund laat Meunier vertrekken naar Turkije

7 februari - 16:09 Laatste update: 16:09
28

Thomas Meunier is hard op weg naar Trabzonspor, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano. Dat betekent dat Borussia Dortmund niet kan beschikken over de Belgische verdediger in het tweeluik met PSV in de knock-outfase van de Champions League.

Maandag werd er volgens Romano een overeenkomst gesloten tussen Borussia Dortmund en Trabzonspor. Het contract is nu bijna klaar om ondertekend te worden door alle partijen. De Duitse club, waar Meunier over een aflopend contract beschikt, betaalt het salaris van de verdediger tot het einde van het seizoen.

In de knock-outfase van de Champions League neemt Borussia Dortmund het op tegen PSV en in dit duel krijgen de Eindhovenaren dus niet te maken met Meunier. Het eerste duel van dit tweeluik wordt op dinsdag 20 februari om 21.00 uur afgewerkt in het Philips Stadion. De return vindt plaats op woensdag 13 maart 21.00 uur in Duitsland.

Afgelopen winter werd Meunier nog aangeboden bij Feyenoord, maar de Rotterdammers besloten niet in te gaan op het aanbod. Borussia Dortmund wilde de vleugelverdediger graag verkopen wegens zijn aflopende contract, maar dit is uiteindelijk niet gelukt.

Update: Borussia Dortmund en Trabzonspor hebben de overgang van Thomas Meunier bevestigd. De Belgische vleugelverdediger (32), die in januari nog werd gelinkt aan Feyenoord, heeft tot medio 2025 getekend in Turkije. Trabzonspor staat vierde in de Süper Lig. Door blessureleed bij zijn ploeggenoten was Meunier de laatste zeven Bundesliga-wedstrijden nog wel basisspeler.