Pochettino smeekt om geduld bij Chelsea: 'Zitten met z’n allen in deze situatie'

Pochettino smeekt om geduld bij Chelsea: 'Zitten met z’n allen in deze situatie'

6 februari - 16:00 Laatste update: 16:18
21

Mauricio Pochettino benadrukt dat geduld cruciaal is voor Chelsea te midden van hoge verwachtingen. Ondanks een volgens hem sterke selectie presteert het team niet naar verwachting, vindt de manager. Chelsea verloor afgelopen weekend met 2-4 van Wolves in eigen huis en staat nu elfde in de Premier League.

Ondank de tegenvallende resultaten krijgt Pochettino nog steun van de Chelsea-eigenaren. "Ze stuurden mij een berichtje waarin ze aangaven achter mij te staan. We zitten met z’n allen in deze situatie", zegt de manager tegen Sky Sports tijdens de persconferentie voorafgaand aan het FA Cup-duel met Aston Villa.

"We hebben een zeer goede groep spelers. En om verschillende redenen presteren we niet zoals mensen verwachten", vertelt Pochettino. Hij voegt eraan toe dat wanneer de verwachtingen niet overeenkomen met de realiteit, het moeilijk is om de gewenste resultaten te behalen.

Hoewel Pochettino erkent dat het team over kwaliteit beschikt, benadrukt hij ook de noodzaak van steun en vertrouwen van de fans. "Onze fans moeten achter ons staan", zegt hij. "Het is een ander Chelsea en mensen moeten zich bewust zijn van de situatie. We vragen om steun aan het team en de spelers."

"Dat is de realiteit die we moeten overbrengen aan de fans en zij moeten geduld hebben", aldus Pochettino. "Natuurlijk zullen we een manier vinden om te slagen", besluit de 51-jarige Argentijn.