Atlético moet door dom weggeven penalty hoofd buigen tegen Athletic

7 februari - 23:27
7

Atlético Madrid heeft zich in eigen huis verslikt in Athletic Bilbao. De ploeg van Memphis Depay ging in eigen huis met 0-1 ten onder tegen de Basken. Op 29 februari kan Atlético de achterstand nog omdraaien in de return voor de Copa del Rey.

Bij Atlético vond Diego Simeone het weer tijd voor Memphis in de basiself. De Nederlander begon naast Antoine Griezmann in de spits tegen de ploeg uit Bilbao. Winteraankoop Arthur Vermeeren bleef weer negentig minuten op de bank. Atlético bereikte de kwartfinale van het bekertoernooi door een ronde eerder af te rekenen met stadsgenoot Real Madrid in twee ware thrillers van wedstrijden.

Het spelbeeld in de eerste minuten was wel te verwachten. Ondanks dat Athletic Bilbao dit seizoen goed in vorm is, had Atlético wel de overhand in het balbezit en het druk zetten. Toch viel de eerste goal in het net achter Jan Oblak. Reinildo maakte een wel heel opzichtige en domme overtreding in de zestien meter, waardoor Alex Berenguer kon profiteren. Hij maakte de eerste goal van de wedstrijd vanaf elf meter.

Na rust bleef het balbezit en de kansen in het voordeel van de Madrilenen, maar het geluk was niet aan de zijde van Simeone. Memphis werd uiteindelijk na een uurtje spelen gewisseld en zag vanaf de bank dat zijn ploeg het niet meer omgedraaid kreeg. In de slotfase lukte het nog bijna toen Atlético ook een penalty kreeg, maar die werd door de VAR geannuleerd vanwege buitenspel van invaller Alvaro Morata. Op 29 februari begint Athletic dus in eigen huis met een voorsprong aan de kwartfinale met Atlético.