Simons morst met Leipzig, Van de Beek valt in en wordt gewisseld

10 februari - 17:34
28

Xavi Simons heeft zaterdag averij opgelopen met RB Leipzig in de top van de Bundesliga. Een gemiste penalty van Loïs Openda brak Die Roten Bullen op tegen het FC Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw. Donny van de Beek viel in en werd weer gewisseld bij Eintracht Frankfurt.

FC Augsburg - RB Leipzig 2-2
Simons stond zoals gebruikelijk in de basis bij Leipzig, dat alle zeilen bij moet zetten om de aansluiting te behouden met de top-vier van de Bundesliga. Tegen Augsburg moest Leipzig na 35 minuten echter in de achtervolging. De thuisploeg, met Gouweleeuw in de basis, sloeg toe via Phillip Tietz. Het antwoord kwam al snel van Loïs Openda, die raak kopte op aangeven van David Raum. Voor de Belg alweer zijn vijftiende competitietreffer.

Leipzig leek in de tweede helft door te drukken, want Benjamin Sesko kopte snel raak uit een voorzet van Dani Olmo. Augsburg gaf desondanks niet op en kwam via Ermedin Demirovic langszij. De drie punten leken alsnog voor de bezoekers, toen Openda tien minuten voor tijd een strafschop kreeg. Doelman Dahmen keerde zijn inzet evenwel. Het bleef daardoor bij 2-2.

Leipzig beleeft zodoende een teleurstellende generale voor het duel met Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. De ploeg van coach Marco Rose blijft daarnaast steken op plek vijf met 37 punten. Nummers drie en vier Borussia Dortmund en VfB Stuttgart hebben drie punten meer. Die Schwaben hebben bovendien nog een duel tegoed.

Eintracht Frankfurt - Bochum 1-1
Donny van de Beek, die niet werd ingeschreven voor Europees voetbal, begon op de bank bij Eintracht Frankfurt, maar mocht al na twintig minuten invallen tegen VfL Bochum. De ex-Ajacied verving de geblesseerde Hugo Larsson. Het einde van de wedstrijd haalde hij desondanks niet. Zes minuten voor tijd werd hij weer gewisseld.

Met Van de Beek binnen de lijnen veranderde er niets aan de stand. Omar Marmoush had Frankfurt na veertien minuten op voorsprong gezet, een paar minuten later maakte Moritz Broschinski gelijk.