Isimat-Mirin dupeert Vitesse: 'Het is dom, hij zit stuk in de kleedkamer'

Isimat-Mirin dupeert Vitesse: 'Het is dom, hij zit stuk in de kleedkamer'

10 februari - 23:44
154

Vitesse stond zaterdag weer met lege handen in de Eredivisie. De Arnhemmers gaven een voorsprong uit handen bij Heracles Almelo (3-2) na een rode kaart voor Nicolas Isimat-Mirin. Doelman Eloy Room en trainer Edward Sturing balen van de actie van de Fransman.

Isimat-Mirin kreeg op slag van rust zijn tweede gele kaart, omdat hij Jizz Hornkamp vasthield. Op dat moment leidde Vitesse met 1-2, maar na de rust ging het mis. "Ik denk dat er niks aan de hand was aan het begin van de wedstrijd. We begonnen goed en maken twee goede doelpunten. Maar die rode kaart was het kantelpunt", verzucht Room voor de camera van ESPN.

Wedden

Meer odds

De ervaren sluitpost baalt van de actie van zijn ploeggenoot. "Dat is niet wat we in deze fase nodig hebben. Hij weet ook dat-ie fout zit. Het helpt het team natuurlijk niet. Dan moeten anderen meer gas geven, maar dit was gewoon heel lastig. We hebben alles gegeven, maar het was na de rode kaart heel moeilijk."

Sturing zag Vitesse goed spelen. "Maar na de rode kaart glipt de wedstrijd uit je handen", baalt de interim-trainer. "Hij doet het niet expres natuurlijk. Dit is heel zuur. Het is dom en dat weet hij zelf ook. Hij is schuldbewust en zit stuk in de kleedkamer. Dit gebeurt in het voetbal, maar als je kijkt naar onze situatie is dit wel heel zuur natuurlijk."

Vitesse heeft zes punten minder dan nummer zestien RKC Waalwijk, terwijl de afstand naar de veilige vijftiende plaats zelfs negen punten bedraagt. "Dat is geen grap, omdat je ook pas twaalf punten hebt behaald dit seizoen. Dan weet je dat het een heel grote kloof is. Maar in eerste instantie moeten we kijken naar Volendam en RKC. Ook dat wordt een hele opgave, maar we zitten nog in de race en daar moeten we voor gaan", besluit Sturing.