PEC en Go Ahead delen in extremis punten tijdens beladen IJsselderby

11 februari - 14:19 Laatste update: 14:39
53

De IJsselderby tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle op de Aderlaarshorst is zondagmiddag in 1-1 geëindigd. In extremis trok Go Ahead een gelijkspel door het vuur. Bram van Polen speelde zijn vijfhonderdste wedstrijd voor de Zwollenaren.

De wedstrijd ging vlammend van start. Na zeven minuten spelen wees scheidsrechter Dennis Higler al naar de stip na een overtreding op Oliver Edvardsen. Victor Edvardsen nam de penalty, maar Jasper Schendelaar pareerde deze overtuigend. In minuut 25 dacht Lennart Thy zijn ploeg op voorsprong te zetten. Maar na een VAR-check bleek de spits enkele centimeters buitenspel te staan. Zo gingen beide ploegen zonder doelpunten de rust in.

De tweede helft begon een stuk minder sensationeel dan de eerste. Oliver Edvardsen moest in de 53ste minuut geblesseerd het veld verlaten, terwijl jubilaris Van Polen vijf minuten later de eerste kaart van de wedstrijd mocht ontvangen. Beide ploegen zochten naar de openingsgoal. Deze kwam in minuut 77 alsnog van de voet van Lennart Thy. De Duitser profiteerde van knullig balverlies van Bas Kuipers en bezorgde PEC de voorsprong via een fraai stiftje. Het leek er lang op dat PEC aan het langste eind zal trekken, tot er in de slotfase nog een strafschop voor Go Ahead kwam. Nadat de VAR een handsbal van Kersten zag. Mats Deijl benutte de strafschop in de 99ste minuut en daardoor eindigde de derby in 1-1.

Door het gelijkspel staat Go Ahead met 31 punten zesde in de Eredivisie. PEC blijft op achtste plek met 29 punten.