Van der Meijde kent oorzaak blessure Lang bij PSV: 'Tegen Feyenoord misgegaan'

Van der Meijde kent oorzaak blessure Lang bij PSV: 'Tegen Feyenoord misgegaan'

12 februari - 21:19 Laatste update: 13 februari - 14:01
50

Noa Lang kan dit seizoen nog in actie komen voor PSV, vertelt Andy van der Meijde maandagavond bij Veronica Offside. De voormalig aanvaller weet hoe de nieuwe hamstringblessure van Lang ontstaan is.

Van der Meijde onthulde onlangs in Bij Andy in de Auto met Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech dat Lang met een 'volledig afgescheurde' hamstring de rest van het seizoen uitgeschakeld is. "Hij is er niet het hele seizoen uit, wel een lange tijd", komt hij daar maandagavond op terug. Lang ging op 27 januari tegen Almere City geblesseerd naar de kant, Van der Meijde weet dat de aanvaller het kwetsuur een paar dagen eerder al opliep.

"Het was in de wedstrijd tegen Feyenoord", doelt de zeventienvoudig Oranje-international op het duel in de achtste finales van de KNVB Beker. Lang kwam die wedstrijd als invaller binnen de lijnen. "Na de wedstrijd moet je nog trainen. Dan moet je ineens gaan sprinten", aldus Van der Meijde. Bij sommige clubs moeten spelers die niet gespeeld hebben of kort zijn ingevallen na wedstrijden nog loopjes doen.

"Dan ben je al afgekoeld en je weet dat hij al geblesseerd is geweest... Dan moet je na de wedstrijd veertien keer op en neer sprinten", gaat Van der Meijde verder. "Daar is het misgegaan. Toen heeft hij weer last gekregen. Dan moet je als PSV denken: die jongen is al twee keer geblesseerd geweest, laten we de volgende dag gaan trainen. Dat hoeft toch niet na de wedstrijd... Wat een onzin."