Stadioneigenaar roept op tot vertrek algemeen directeur Vitesse

Stadioneigenaar roept op tot vertrek algemeen directeur Vitesse

14 februari - 14:59 Laatste update: 15:17
126

Michael van de Kuit, die met zijn bedrijf eigenaar is van Stadion Gelredome, roept na het afkeuren van de overnameplannen van Vitesse op tot het vertrek van algemeen directeur Peter Rovers.

Van de Kuit snapt niet dat de directie van Vitesse in zee is gegaan met de Common Group van Coley Parry, schets De Telegraaf. "Als ik binnen drie dagen door heb dat deze man een luchtfietser is, die zelf niet vermogend is en het geld van een ander investeert, dan zou het bestuur van Vitesse met alle kennis die ze hebben van dit dossier dit toch ook moeten weten?", vraagt de stadioneigenaar zich af.

Van de Kuit bestempelt de houding van Vitesse als 'tegen beter weten in'. "Een groot debacle had voorkomen kunnen worden als ze zelf eerder deze conclusie hadden getrokken." Volgens de zakenman moet de foutieve inschatting van het bestuur consequenties hebben. "Er is maar één mogelijke uitkomst en dat is dat Peter Rovers vandaag nog terugtreedt als algmeen directeur."

Volgens Van de Kuit moet Vitesse een streep zetten onder het Parry-verhaal en gaan werken aan de toekomst van de club. "Vitesse moet proberen op eigen benen te gaan staan en snel orde op zaken stellen. Dat had Rovers al anderhalf jaar geleden moeten doen. En voor de korte termijn is er crisisberaad nodig."