Uitblinker Beelen hield zich niet in na gele kaart: 'Kan niet tegen zo'n spits'

Uitblinker Beelen hield zich niet in na gele kaart: 'Kan niet tegen zo'n spits'

15 februari - 21:30 Laatste update: 22:55
35

Thomas Beelen is gematigd tevreden over zijn optreden namens Feyenoord tegen AS Roma. De verdediger van de Rotterdammers werd online geroemd om zijn prestatie tegen topspits Romelu Lukaku. En dat terwijl Beelen al vroeg in de wedstrijd tegen een gele kaart aanliep.

"Ik denk dat ik en David het over de hele negentig minuten goed hebben gedaan", vertelt Beelen tegenover ESPN na een vraag over het verdedigen van de sterke Lukaku. "De eerste twintig minuten hadden we het wat lastig, toen had Lukaku wel een paar goede momenten. Daarna hadden we het als team zijnde ook wel helemaal onder controle. Uiteindelijk was het oké." Lukaku maakte uiteindelijk wel de gelijkmaker in de tweede helft.

Het zag er niet naar uit dat Beelen een topprestatie zou leveren, want hij liep al heel vroeg tegen een gele kaart op. "Dat was wel heel vervelend inderdaad. Volgens mij was het in de vijftiende minuut ofzoiets al, dus dat is inderdaad vervelend. Ik moet wel zeggen dat ik er niet heel erg mee zat. Ik heb er niet veel over nagedacht, want ik kan natuurlijk niet met de handrem erop spelen tegen zo’n spits. Dus wel vervelend inderdaad, maar heb er niet veel meer over gedacht."