Willem ll wint KKD-topper van ADO, Cambuur blameert zich, comeback van Roda

16 februari - 22:00 Laatste update: 22:06
162

Willem ll heeft de Keuken Kampioen Divisie-topper gewonnen van ADO Den Haag, en zet daarmee een nieuwe stap richting promotie naar de Eredivisie. Ook Roda JC won, iets waar het een bizarre comeback voor nodig had. Minder succes was er voor SC Cambuur, dat zich in eigen huis blameerde.

Willem ll - ADO Den Haag
De meeste KKD-ogen waren vrijdagavond gericht op het duel tussen Willem ll en ADO, respectievelijk koploper en achtervolger. De Tilburgers begonnen geweldig aan het duel. Ringo Meerveld zorgde in de 11e minuut voor de 1-0, waarna Jesse Bosch vijf minuten later de score verdubbelde. Zijn doelpunt was wonderschoon. De bezoekers uit Den Haag domineerden de wedstrijd, maar kwamen pas in de slotfase terug in de wedstrijd. De teruggekeerde Timothy Derijck scoorde, maar zijn treffer kwam te laat. Door de zege gaat Willem ll nu fier aan kop in de KKD. Het gat met ADO bedraagt liefst acht punten.

Roda JC - FC Emmen
Waar Roda vorige week vrijdag nog met 4-1 wist te winnen van FC Dordrecht, leek het tegen Emmen lange tijd uit te draaien op een nederlaag. De Limburgers kwamen via Arjan van der Heide nog wel op voorsprong, maar na rust stortte het in de bij de ploeg van trainer Bas Sibum. Verdediger Mike te Wierik tekende vlak voor rust nog voor de gelijkmaker, waarna Ben Scholte na ruim een uur spelen het winnende doelpunt leek te maken. Niets bleek echter minder waar. Via Mamadou Bangura en Teun Bijleveld won Roda alsnog: 3-2.

SC Cambuur - Jong FC Utrecht
Cambuur staat in de halve finale van de KNVB Beker, maar heeft zich vrijdagavond geblameerd tegen het laaggeklasseerde Jong FC Utrecht. Jeremy van Mullem zette Henk de Jong en co. nog op 1-0, maar daarna gingen de talenten uit de Domstad los. Jesse van de Haar (twee keer), Adrian Blake en Lynden Edhart dompelde de Leeuwarders in rouw. Milan Smit deed nog wat terug, maar de drie punten waren voor Jong Utrecht: 2-4.