Arsenal-trein dendert door met vijfklapper, Spurs met Van de Ven verliest

Arsenal-trein dendert door met vijfklapper, Spurs met Van de Ven verliest

17 februari - 17:58 Laatste update: 18:10
20

Arsenal heeft zaterdag opnieuw een overtuigende zege in de Premier League geboekt. Dat geldt niet voor stadsgenoot Tottenham Hotspur en Newcastle United, die met respectievelijk nul en één punt achterbleven.

Burnley - Arsenal 0-5
Arsenal verkeert in bloedvorm. De laatste vijf wedstrijden werden omgezet in winst, waarvan de laatste twee tegen Liverpool (3-1) en West Ham United (0-6). Zaterdag moest ook Burnley aan de dadendrang van The Gunners geloven. Al na vier minuten maakte Martin Ødegaard de openingstreffer op Turf Moor.

Daarna nam Bukayo Saka de hoofdrol op zich. Vlak voor rust tekende hij vanaf de penaltystip voor de 0-2, na rust besliste hij het duel met een geweldige goal. Leandro Trossard strooide extra zout in de wonden van Burnley door voor de vierde keer deze middag te scoren. Het slotakkoord was voor Kai Havertz, die de nummer negentien van de Premier League verder in het moeras duwde.

Arsenal heeft de weg omhoog weer ingezet en staat nog maar twee punten achter op koploper Liverpool. Manchester City, dat later op de zaterdag in actie komt, komt bij winst op Chelsea op gelijke hoogte met de Noord-Londenaren.

Tottenham Hotspur - Wolverhampton Wanderers 1-2
Met Micky van de Ven in de basis heeft Tottenham niet weten te winnen. Spurs beleefde een uiterst lastige zaterdagmiddag tegen Wolves en werd op de knieën gelegd door João Gomes, die beide goals voor zijn rekening nam. Richarlison maakte vlak na rust nog wel de gelijkmaker, Tottenham kon in het eigen stadion niet imponeren. 

Nummer vijf Tottenham komt in het vizier van Manchester United, dat zesde staat. Het verschil op de ranglijst is nog zes punten, terwijl de ploeg van manager Erik ten Hag een wedstrijd tegoed heeft.

Overige uitslagen
Newcastle United - AFC Bournemouth 2-2
Fulham - Aston Villa 1-2
Nottingham Forest - West Ham United 2-0