Xavi zoekt Celta-coach op na ontsnapping Barça: 'Zelden gezien'

Xavi zoekt Celta-coach op na ontsnapping Barça: 'Zelden gezien'

18 februari - 07:14
7

Xavi is opgelucht na de late zege van FC Barcelona tegen Celta de Vigo. De trainer van de Catalanen prijst matchwinner Robert Lewandowski, maar leeft mee met collega Rafael Benítez. Hij zocht de trainer van de thuisploeg na afloop op.

Lewandowski scoorde zaterdag twee keer. De winnende treffer van de Poolse ster viel pas diep in blessuretijd en met het nodige geluk, nadat hij een strafschop mocht overnemen. Toch telt Xavi vooral zijn zegeningen. "Ik heb een positief gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. We stonden goed gepositioneerd en verdedigden goed", vertelt Xavi. "We speelden goed in de eerste helft, maar in de tweede helft hebben we geleden."

Volgens de Barça-coach heeft zijn ploeg 'een stap voorwaarts gezet'. "Maar we moeten leren om de nul te houden en betere keuzes maken in de laatste fase van de aanval. Ik kreeg data te zien dat wij op basis van de gecreëerde kansen bovenaan zouden moeten staan", benadrukt hij. Ondanks de zege op Celta staat Barcelona echter derde, met een achterstand van zeven punten op koploper Real Madrid. De aartsrivaal speelde een duel minder.

Tegen Celta scheelde het bovendien niet veel of Barça had weer punten gemorst. Lewandowski miste in eerste instantie zijn penalty, maar kreeg een herkansing doordat doelman Vicente Guaita te vroeg van zijn lijn kwam. Xavi erkent dat Barça geluk had. "Ik heb Benítez verteld dat ze ontzettend veel pech hebben gehad. Ik heb zelden zoiets gezien in mijn carrière."

Xavi toont zich wel gelukkig met de dubbelslag van Lewandowski. De 35-jarige spits vindt de laatste duels weer wat makkelijker het net. "Ik geloof dat hij weer scoort omdat hij beter voor het team speelt. Hij blijft beter in positie. Vandaag speelde hij erg goed. Hij heeft een spectaculaire stap voorwaarts gezet."