Matchwinner De Wit tankt vertrouwen richting Ajax: 'Weten hoe belangrijk het is'

Matchwinner De Wit tankt vertrouwen richting Ajax: 'Weten hoe belangrijk het is'

18 februari - 10:12
43

Dani de Wit ziet de overwinning op Fortuna Sittard als een nieuw begin voor AZ. De middenvelder tekende vlak voor tijd voor de winnende treffer, en hoopt daarmee voor een kentering in Alkmaar te hebben gezorgd, die volgende week gestalte moet krijgen als Ajax op bezoek komt. 

"Het was heel zwaar, maar gelukkig eindelijk weer eens de drie punten", vertelt matchwinner De Wit tegenover de camera van ESPN. AZ wist de zes duels hiervoor niet te winnen, en zag Ajax steeds dichterbij komen. 

"We begonnen goed aan de wedstrijd", stelt De Wit. "We hadden snelheid in de aanval en speelden actief voetbal. Maar dan staan we een keer niet op te letten, en dan vliegt hij er aan de andere kant meteen in. Als je dan in de situatie zoals wij zitten, dan komt dat tikkie extra hard aan."

Voor AZ wacht volgende week de wedstrijd tegen directe concurrent Ajax. De Wit zit vol vertrouwen. "We weten hoe belangrijk volgende week weer is. We moeten weer ons eigen spel gaan spelen, en wedstrijden winnen. Dat is dan een goed begin. We werken er hard voor, en nu gelukkig weer eens de drie punten."