Eredivisie-flops: matig Ajax levert drietal, ook Heerenveen sterk vertegenwoordigd

Eredivisie-flops: matig Ajax levert drietal, ook Heerenveen sterk vertegenwoordigd

19 februari - 11:00
37

Speelronde 22 van de Eredivisie zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst. Ajax is na een zeer zwak optreden tegen NEC hofleverancier met drie spelers. Ook sc Heerenveen en FC Twente, dat een echte off-day had, zijn vertegenwoordigd. 

Kenneth Taylor (Ajax)
Werd na zijn wissel tegen NEC, net als tegen Bodø/Glimt, uitgefloten door een deel van het Ajax-publiek. Buitenproportioneel of begrijpelijk, feit is dat Taylor tegen de Nijmegenaren geen goede wedstrijd speelde. De middenvelder kon na 65 minuten spelen nul dribbels, nul schoten en nul gecreëerde kansen overleggen. Ook achter zijn defensieve arbeidsethos konden opnieuw vraagtekens worden geplaatst.  

Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen)
De Poolse centrale verdediger moest samen met Sven van Beek tegen Go Ahead Eagles de opbouw verzorgen, maar dat gebeurde in een haast slaapverwekkend tempo. "Voordat zij een spits bereiken, heeft mijn schoonmoeder al twee truien gebrei", zei Hans Kraay jr. daarover. Bochniewicz toonde zich daarnaast ook op defensief vlak, vooral in de duels met Bobby Adekanye, zeer kwetsbaar.

George Cox (FC Volendam)
De linksback van Volendam had het in Arnhem enorm lastig met Vitesse-dribbelaar Anis Hadj-Moussa, die hem echt alle hoeken van het veld liet zien. Na één helft had trainer Regillio Simons genoeg gezien. Cox werd naar de kant gehaald, en daarmee verlost van zijn plaaggeest.

Stijn van Gassel (Excelsior)
Vertolkte in de slotfase van de spectaculaire Rotterdamse derby tussen Sparta en Excelsior een negatieve hoofdrol. De doelman ging mee naar voren bij een late corner, verspeelde bal op ietwat knullige wijze, waarna Charles-Andres Brym voor een leeg doel binnen kon schieten. 

Kristian Hlynsson (Ajax)
De IJslander deed tegen NEC erg veel fout. Hlynsson maakte in vrijwel elk potentieel gevaarlijk moment de verkeerde keuze. Trainer John van 't Schip was vanwege het gemis van Steven Berghuis en Steven Bergwijn genoodzaakt om Hlynsson als vleugelaanvaller op te stellen, een plek waar hij zich, zo lijkt het, minder thuis voelt dan op nummer 10.

Ché Nunnely (sc Heerenveen)
De rechtsbuiten kreeg tegen Go Ahead het vertrouwen van trainer Kees van Wonderen, maar betaalde dat allerminst uit. Nunnely was erg slordig, leed veel balverlies en werd simpelweg niet gevaarlijk. Na ruim een uur spelen werd de vleugelaanvaller naar de kant gehaald.

Younes Taha (FC Twente)
Speelde bij afwezigheid van Daan Rots, maar was bij het verliezende Twente de grootste dissonant. De vleugelaanvaller speelde eigenlijk niets klaar voor de Tukkers, die in eigen huis een off-day hadden. Daarnaast stond Taha met een matige aanname ook aan de basis van het enige doelpunt van de middag, gemaakt door Utrecht-middenvelder Jens Toornstra. 

Jorrel Hato (Ajax)
Het talent van Hato staat buiten kijf, maar dat de zeventienjarige verdediger een wat mindere fase doormaakt, is ook duidelijk. Tegen NEC kwam dat voor hem pijnlijk tot uiting. Hato maakte in de 61e minuut een eigen doelpunt, waardoor de Nijmegenaren op gelijke hoogte kwamen.

Sven Sonnenberg (Heracles Almelo)
Sonnenberg was afgelopen vrijdag misschien wel de zwakste schakel in de achterhoede van Heracles Almelo, dat uiteindelijk de schade behoorlijk beperkt wist te houden in Eindhoven. Bij de openingstreffer liet de centrale verdediger directe tegenstander en PSV-spits Luuk de Jong veel te vrij. Ook over de 2-0 van Olivier Boscagli, die eveneens helemaal vrij stond, zal nog wel worden nagepraat in Almelo.