Gemengde gevoelens na basisdebuut voor Ajax: 'Hopelijk het begin'

Gemengde gevoelens na basisdebuut voor Ajax: 'Hopelijk het begin'

19 februari - 09:59
30

Jaydon Banel is blij met zijn basisdebuut voor Ajax. De negentienjarige vleugelaanvaller kreeg zondag de voorkeur boven Carlos Forbs en Chuba Akpom. Over de prestatie van Ajax tegen NEC (2-2) was de buitenspeler minder enthousiast.

Banel was al vier keer invaller bij de Amsterdammers. Op de training voorafgaand aan de wedstrijd tegen NEC kreeg hij al een voorgevoel dat een eerste basisplaats in het verschiet lag. Het werd zelfs nog mooier, toen hij al snel de score dacht te openen in de Johan Cruijff Arena. "Dat dacht ik zeker! Pas toen ik terugliep naar de middenlijn zag ik op het scorebord dat hij op Brobbey zijn naam kwam. Toch had ik een goed gevoel. Het stond 1-0", zegt hij tegen ESPN.

Wedden

Meer odds

Dat goede gevoel hield Banel niet helemaal vast. Ajax liep in eigen huis in het mes. "2-2 is niet het gewenste resultaat. Ik ben blij met mijn minuten, maar niet met de prestaties van het team", aldus het jeugdproduct van de Amsterdammers. "NEC is een stugge plug. Daar hadden we moeite mee. Dat heb je denk ik ook kunnen zien."

Het basisdebuut van de buitenspeler bleef uiteindelijk beperkt tot 57 minuten. "Ik kreeg een ijsbeentje van de verdediger. Ik kon mijn been niet meer strekken. Er werd besloten geen risico te nemen", zegt hij. Voor Banel smaakt het desondanks naar meer. "Hopelijk is dit een mooi begin van een succesvolle carrière."