Afrika Cup 2025 betekent goed nieuws voor Eredivisie

Afrika Cup 2025 betekent goed nieuws voor Eredivisie

20 februari - 18:18 Laatste update: 20:52
11

De Afrika Cup wordt volgend jaar in de zomer gehouden. Dat is goed nieuws voor de Eredivisie-clubs, die daardoor niet bang hoeven te zijn dat ze Afrikaanse spelers moeten afstaan gedurende het seizoen.

De afgelopen editie van de Afrika Cup werd gehouden in de wintermaanden. Veel clubs in Europa moesten hierdoor belangrijke krachten missen in januari en februari. Zo was Ismael Saibari enige tijd afwezig bij PSV. In 2025 zal dit probleem zich in mindere mate voordoen. Spelers missen hooguit een deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De komende Afrika Cup wordt van 23 juli tot en met 21 augustus 2025 gehouden in Marokko. De Eredivisie begint normaliter halverwege augustus.

De vorige editie van het toernooi werd gewonnen door Ivoorkust, in eigen land. Er was een hoofdrol weggelegd voor Sébastien Haller. De spits moest lang herstellen van een kwaadaardige tumor en keerde vorig jaar na maandenlange afwezigheid weer terug op het voetbalveld. In februari was hij trefzeker in de finale van de Afrika Cup. Een moment waar veel emotie bij los kwam.