Luuk de Jong neemt pet af voor bekritiseerde Engelsman: 'Fantastisch voorbeeld'

Luuk de Jong neemt pet af voor bekritiseerde Engelsman: 'Fantastisch voorbeeld'

22 februari - 12:33
53

Luuk de Jong heeft in een interview met The Guardian teruggeblikt op zijn tijd bij FC Barcelona. De spits van PSV speelde een jaar voor de Catalanen en verving zelfs Lionel Messi in de kleedkamer. Uiteindelijk kreeg hij ook veel kritiek en hij prijst dan ook spelers die daar goed mee om kunnen gaan. Harry Maguire is volgens hem een goed voorbeeld daarvan.

Toen Messi vertrok hoopten de fans op een gelijkwaardige vervanger, uiteindelijk werd De Jong als enige aanvaller gehaald in de zomer van 2021. "Dat was wel heel raar inderdaad. Natuurlijk werd ik niet gehaald als zijn directe vervanger. Niemand kan Messi vervangen. Ik kwam daar als een targetman. Ik zat alleen wel op zijn plek in de kleedkamer, dat was dan wel weer leuk."

De Jong werd gehaald door Ronald Koeman, maar die moest al snel vertrekken bij Barcelona. Onder de nieuwe coach Xavi kreeg de spits dan ook minder minuten. "Ik scoorde wel een aantal belangrijke goals, veelal met het hoofd. Op een bepaald moment zongen ze mijn naam bij elke hoekschop of vrije trap. Ik ben daar zo trots op, het kan bijna niet beter dan dat eigenlijk."

Maguire
De Jong kreeg ook flink wat kritiek op zijn optredens voor Barcelona. Hij heeft dan ook veel respect voor spelers die daar goed mee om kunnen gaan. Maguire noemt hij dus als voorbeeld. "Ik heb ongelofelijk veel respect voor hem. Hij is een fantastisch voorbeeld voor iedereen. 99 van de honderd spelers zouden niet meer opkrabbelen, maar hij doet dat wel. Dat vind ik heel knap."