Booth minimaal maand aan kant bij Utrecht: woeste Sneijder pleit voor straf dader

Booth minimaal maand aan kant bij Utrecht: woeste Sneijder pleit voor straf dader

22 februari - 13:36
103

Taylor Booth is voorlopig niet inzetbaar voor FC Utrecht. De smaakmaker van de Domstedelingen moest in de laatste wedstrijd tegen FC Twente de strijd al snel staken na een charge van Michal Sadilek. Booth kan nu minimaal een maand niet meedoen en Wesley Sneijder pleit dan ook voor een straf voor de Twente-speler.

De aanvallende middenvelder was de laatste weken in goede vorm, met als hoogtepunt zijn hattrick tegen FC Volendam. Sadilek zorgde er echter voor dat Booth tegen Twente maar twintig minuten mee kon doen. Achteraf blijkt dat de Amerikaanse aanvaller vier tot zes weken niet inzetbaar is voor de ploeg van Ron Jans. Vrijdag speelt Utrecht thuis tegen Heracles en 3 maart wacht een uitwedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA.

Sneijder sprak zich maandag in Veronica Offside al fel uit over de charge op Booth. De oud-speler vindt dat Sadilek gestraft moet worden. "Dit is toch gewoon een blinde actie? Ik vind dat hier juist een straf voor moet komen, die jongen wordt gewoon uit de wedstrijd getrapt. Dit zijn gewoon moedwillige acties en die moeten bestraft worden. Sadilek kreeg gewoon helemaal niks, dat kan toch niet? Het is nu maar weer kijken hoelang hij er uit is."