La Liga-baas bevestigt: 'Kans is 99 procent dat Mbappé voor Real gaat spelen'

La Liga-baas bevestigt: 'Kans is 99 procent dat Mbappé voor Real gaat spelen'

23 februari - 18:31
38

De transfer van Kylian Mbappé naar Real Madrid is bijna in kannen en kruiken. Althans, dat beweert Javier Tebas, president van La Liga. De 25-jarige Fransman vertrekt na dit seizoen transfervrij bij Paris Saint-Germain.

Zijn nieuwe bestemming lijkt Real te worden en dat bevestigt Tebas in gesprek met L'Équipe. Mbappé heeft Nasser Al-Khelaïfi, president van PSG, onlangs ingelicht over zijn besluit om de club na dit seizoen te verlaten. De jarenlange avances van De Koninklijke lijken te gaan worden uitbetaald, nu de Franse sterspeler hard op weg is naar Madrid.

"De kans is 99 procent dat Mbappé bij Real Madrid gaat spelen, in de wetenschap dat hij vertrekt bij PSG", laat Tebas optekenen. "Ik weet niet of het contract al getekend is. Natuurlijk is het groot nieuws voor Real en het Spaanse voetbal. Hij is een van de beste spelers ter wereld. In mijn ogen zijn dat op dit moment Jude Bellingham, Mbappé en Erling Haaland. Twee van hen spelen straks voor Real."

Een deal met Mbappé moet een 'accelerator' voor La Liga zijn. "Het is belangrijk om grote namen te hebben. Maar Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar zijn ook vertrokken en La Liga doet het nog steeds goed. Mbappé moet de komende jaren consolideren wat we al jaren doen."