Van Gaal-lofzang maakt indruk: 'Als je Nederlander was, nam ik je mee naar WK'

Van Gaal-lofzang maakt indruk: 'Als je Nederlander was, nam ik je mee naar WK'

24 februari - 16:34
27

Vangelis Pavlidis heeft een boekje opengedaan over een bijzonder onderonsje met Louis van Gaal. Vorig seizoen deelde de voormalig bondscoach flink wat complimenten uit aan de spits van AZ.

Nadat AZ zich vorig seizoen van SS Lazio won in de Conference League, was Van Gaal te gast op het trainingscomplex van AZ. "Waar is de spits?!", zei de oud-bondscoach toen, doelend op Pavlidis. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Vervolgens bedolf hij Pavlidis onder de complimenten. "Als jij een Nederlander was, had ik jou meegenomen naar het WK in Qatar. Dat weet ik wel zeker! Jij bent een echte Louis van Gaal-spits!"

In gesprek met het AD vertelt Pavlidis over de ontmoeting met Van Gaal, waar enkele teamgenoten getuige van waren. De Griekse aanvaller was 'verbaasd en enigszins nederig', toen Van Gaal op hem afstapte. "Maar binnen glom ik van trots. Gelukkig kon Panta (ploeggenoot Pantelis Hatzidiakos, red.) de rest voor mij vertalen, want het Nederlands van Van Gaal ging veel te snel. Daarna heb ik die mooie woorden aan mijn familie verteld. Het is toch niet niks als een grote trainer als Louis van Gaal dat over je zegt."