Interesse in Bizot neemt toe: 'Mijn doel om komende zomer een transfer te maken'

Interesse in Bizot neemt toe: 'Mijn doel om komende zomer een transfer te maken'

28 februari - 09:34 Laatste update: 1 maart - 21:04
24

Marco Bizot hoopt komende zomer een tranfser te maken. De doelman van Stade Brest genoot op Deadline Day van de winterse transferwindow ook al interesse van Nottingham Forest, maar dat ging toen op het allerlaatste moment niet door. 

Bizot maakt dit seizoen een sterke indruk bij Brest, en merkt dat de belangstelling van andere clubs toeneemt. "Dat klopt en dat is mooi", vertelt de eenmalig Oranje-international aan Voetbal International. "Het is mijn doel komende zomer een transfer te gaan maken. Kijken of ik een stap omhoog kan zetten, misschien wel naar een andere competitie. Als je bovenin meedraait en goede statistieken hebt, maakt dat de kans op een mooie transfer groter."

Een specifieke voorkeur heeft Bizot, die met Brest momenteel zeer verrassend tweede staat in Frankrijk, niet. "Maar na zekere tijd ontstaat weer de behoefte aan een vervolgstap en wat nieuws. Mezelf aanpassen aan nieuwe omstandigheden, in een nieuwe ploeg, met andere speelstijlen, in een grotere stad. Dat biedt allemaal ruimte voor verdere ontwikkeling." Bizot is inmiddels 32, en heeft het gevoel dat hij een nog hoger niveau kan aantikken. "Ik heb een grote drang te blijven leren en mezelf te blijven ontwikkelen. Volgens mij helpt dat ook om lang aan de top te kunnen blijven."

Eind januari was een stap naar een nieuwe competitie al dichtbij. Forest meldde zich toen in een (te) laat stadium voor de oud-keeper van AZ. "Dat was heel serieus", blikt Bizot terug. "Nottingham heeft een officieel bod neergelegd bij Brest. Als de club daarop was ingegaan, had ik nu in Engeland gezeten. Maar het bod werd resoluut van tafel geveegd. Wat ik heel logisch vond. Het was erg last-minute allemaal. Er zullen weinig clubs zijn die een paar uur voor de sluiting van de transfermarkt hun eerste keeper willen kwijtraken. Uit de houding van de clubleiding sprak ook veel vertrouwen en waardering. We zullen zien wat er in de zomer gaat gebeuren."