El Ahmadi kraakt duo van 'dramatisch' Feyenoord: 'Hij speelt heel slecht'

El Ahmadi kraakt duo van 'dramatisch' Feyenoord: 'Hij speelt heel slecht'

29 februari - 20:58
23

FC Groningen staat dikverdiend op voorsprong tegen Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker. De ploeg van Dick Lukkien wordt geprezen door Karim el Ahmadi en Kees Kwakman, maar de Rotterdamse topclub krijgt de wind van voren.

"Groningen deed het goed, ze gaven goed druk", begint Kwakman tijdens de rustanalyse op ESPN. "Ze dwongen Feyenoord naar de linkerkant, naar Marcos López. Duarte is absoluut de Man of the Match. Hij had eerder al een paar goede acties, met dat schot op de paal. Bij de goal had hij wat mazzel, maar hij dwingt het wel af. Hij speelt met heel veel vertrouwen. De enige vraag is hoelang ze dit volhouden, want ze leggen er enorm veel energie in."

El Ahmadi laakt op zijn beurt het spel van de thuisploeg. "Feyenoord speelt echt dramatisch. Wieffer levert de ene na de andere bal in, Stengs speelt heel slecht en zwak. Ook bij die goal moet hij gelijk drukzetten, daar zat hij er ook niet kort op."

Coach Arne Slot grijpt in met een dubbele wissel. Bart Nieuwkoop en Luka Ivanusec vervangen López en Igor Paixão. "López had in tien minuten al vijf, zes keer balverlies, hij speelt geen geweldige wedstrijd. Paixão is niet gevaarlijk. Je mist creativiteit", aldus El Ahmadi. "Het is veel te weinig wat Feyenoord laat zien, je kunt thuis niet zo dramatisch spelen."