Almere City kan voorsprong na rode kaart van Robinet niet vasthouden in Almelo

3 maart - 21:59
19

Almere City heeft zondagavond een 0-2 voorsprong uit handen gegeven bij Heracles Almelo. De ploeg van trainer Alex Pastoor stortte na rust in, en mocht van geluk spreken dat het uiteindelijk nog een punt overhield.

Bij een overwinning zou Heracles afstand nemen van RKC Waalwijk, en daarmee ook de degradatiezone. De Heraclieden leken zich daar aanvankelijk niet enorm van bewust, want Almere kwam al na negentien minuten spelen op voorsprong. Yoann Cathline scoorde na een fraaie assist van spits Thomas Robinet, die later op de avond op negatieve wijze de aandacht naar zich toe trok.

Even voor rust kreeg Almere een strafschop mee. Ruben Roosken veroorzaakte de penalty, die overtuigend werd binnengeschoten door Robinet, die daarmee voor zien tiende treffer van dit seizoen zorgde.

Na rust draaide de wedstrijd helemaal om. Jizz Hornkamp tekende voor een vroege aansluitingstreffer (eveneens vanaf elf meter) en leidde daarmee de Heracles-comeback in. Toen Robinet even later na een discutabele rode kaart van het veld moest vertrekken, begon Almere echt te wankelen. Daar profiteerde de thuisploeg al snel van. Ajden Hrustic scoorde op fraaie wijze.

Een overwinning zat er uiteindelijk niet meer in voor Heracles. Door het gelijke spel heeft Heracles nu 23 punten. Almere heeft er vijf meer, en bekleedt daarmee plek twaalf op de ranglijst.