Opmerkelijk: Athletic Bilbao betaalt voor het eerst in vier jaar (!) transfersom

Opmerkelijk: Athletic Bilbao betaalt voor het eerst in vier jaar (!) transfersom

4 maart - 16:43 Laatste update: 5 maart - 09:19
55

Een bijzondere transfer in Spanje: Athletic Bilbao heeft voor het eerst in vier jaar weer een transfersom betaald voor een aanwinst. Álvaro Djaló maakt komende zomer de overstap naar het Baskenland.

De aanvaller wordt naar verluidt voor vijftien miljoen euro overgenomen van Braga. De laatste keer dat Athletic Bilbao een transfersom betaalde, was in de zomer van 2020 voor de transfer van vleugelaanvaller Álex Berenguer (twaalf miljoen euro). Sindsdien werden er alleen transfervrije spelers binnengehaald door de Basken, die leunen op de eigen opleiding. Met de komst van Djaló sorteert de Spaanse club voor op een mogelijk vertrek van Nico Williams, die zeer gewild is.

Athletic Bilbao hanteert een bijzondere regel bij het binnenhalen van nieuwe spelers. De filosofie van de club is dat er alleen spelers met een Baskische achtergrond onder contract mogen staan. Djaló voldoet hieraan, want voordat hij naar Braga vertrok, woonde hij in het Baskenland. De aanvaller tekent een contract tot  de zomer van 2029 in Spanje.

Djaló overlegt dit seizoen uitstekende statistieken bij de Portugese club. Hij scoorde in alle competities maar liefst veertien keer en hiermee kwam hij op de radar te staan van Athletic. De nummer vijf van La Liga, die zondag nog gelijkspeelde tegen FC Barcelona, betaalde in het verleden alleen een hogere transfersom voor verdedigers Iñigo Martínez (32 miljoen euro) en Yuri Berciche (24 miljoen euro).