Fascistische Lazio-fans 'kapen' beladen gebouw, BILD spreekt van 'schande'

Fascistische Lazio-fans 'kapen' beladen gebouw, BILD spreekt van 'schande'

5 maart - 18:08 Laatste update: 18:38
131

Ongeveer vijftig supporters van SS Lazio hebben in aanloop naar het Champions League-duel met Bayern München het Hofbräuhaus gekaapt. De actie heeft in Duitsland tot de nodige walging en controverse geleid. In datzelfde gebouw hield Adolf Hitler op 24 februari 1920 namelijk de eerste grote bijeenkomst van de Duitse Arbeiderspartij. 

Lazio is van oorsprong de club van de Italiaanse fascist Benito Mussolini. Die geschiedenis zit nog altijd diep geworteld in een gedeelte van de aanhang. Op beelden die op sociale media circuleren, en waar ook BILD mee heeft uitgepakt, is te horen hoe de groep supporters 'Duce' scandeert. Zo werd Mussolini vroeger genoemd. 

Ook is op een aantal video's te zien hoe sommigen met rechterhand omhoog, en hand uitgestrekt staan. Dat doet denken aan de Hitlergroet. Het 'schandaal', zoals BILD het omschrijft, vond maandagavond plaats. Het Duitse medium heeft bevestigd dat er een achttienjarige Italiaan tijdelijk is gearresteerd. Het duel tussen Bayern en Lazio begint dinsdagavond om 21.00 uur. De Italianen hebben de beste papieren, want zij wonnen de heenwedstrijd in Rome met 1-0.