Ajax-flop Mikautadze imponeert in Frankrijk en ontvangt individuele prijs

Ajax-flop Mikautadze imponeert in Frankrijk en ontvangt individuele prijs

6 maart - 09:56
93

Georges Mikautadze lijkt na zijn voortijdige Ajax-exit weer helemaal op zijn plek te zitten bij FC Metz. De 23-jarige aanvaller is uitgeroepen tot Speler van de Maand februari bij de nummer zeventien van de Ligue 1.

Mikautadze ontving de prijs al eerder dit seizoen. In augustus vorig jaar won hij de trofee, waarna hij een miljoenentransfer naar Ajax maakte. Het verhaal is bekend: Mikautadze speelde slechts negen wedstrijden in Amsterdamse dienst en maakte geen goede indruk, waarna hij werd gestald bij de club die hem aan Ajax verkocht. Bij Metz gaat het de Georgiër nu voor de wind.

Hoewel Metz met drie nederlagen en één remise geen sterke februarimaand kende, is er wel erkenning voor Mikautadze. De aanvaller gaf één assist en maakte één goal in februari. Mikautadze is de maand maart uitstekend begonnen. Met een goal en assist bezorgde hij zijn ploeg de overwinning tegen FC Nantes (0-2). 

Mikautadze maakt het seizoen op huurbasis af bij Metz. De Fransen hebben een optie tot koop bedongen in de huurdeal met Ajax.