Twee Ajax-uitblinkers uitgelicht, Perez ziet 'Bambi' bij Aston Villa

Twee Ajax-uitblinkers uitgelicht, Perez ziet 'Bambi' bij Aston Villa

7 maart - 21:06 Laatste update: 23:12
37

Ajax-verdedigers Jorrel Hato en Ahmetcan Kaplan ontvangen complimenten na het doelpuntloze gelijkspel tegen Aston Villa. Mede dankzij de twee jongelingen kwamen de Amsterdammers sterk voor de dag in de heenwedstrijd in de achtste finale van de Conference League (0-0).

Marciano Vink licht Hato uit als uitblinker. "Ik vond Hato fantastisch goed spelen. Hij is vandaag achttien jaar geworden...", zegt hij bij ESPN. "Tristan Gooijer had ook een best goede wedstrijd, het middenveld met Henderson en Mannsverk. Henderson was soms iets te slordig, maar ik denk dat het blok wel redelijk staat met die twee en die drie er achter. Het hele team kan wel tevreden zijn."

Kwakman licht een andere verdediger uit. "Het zijn nog maar twee wedstrijden, maar Kaplan is wel een echte versterking gebleken. Deze jongen, in vergelijking met wat Josip Sutalo brengt, is wel echt een fikse verbetering. Aan de bal en in de opbouw is hij niet onder de indruk en verdedigend staat hij zijn mannetje. Af en toe even Turks theater erbij, hij smeerde nog een gele kaartje aan."

Perez vergelijkt Kaplan met het optreden van Aston Villa-verdediger Clément Lenglet. "Die heeft nog bij Barcelona gespeeld, maar dat is toch een houten klaas. Dat is gewoon Bambi." Daarna legt de Deen ook Kaplan en Sutalo langs de meetlat. "De zekerheid die Kaplan uitstraalt aan de bal, in de duels en de oriëntatie is wel een ander niveau, hoor."