'Jonk en Kohler krijgen nog vijf maanden salaris van FC Volendam'

'Jonk en Kohler krijgen nog vijf maanden salaris van FC Volendam'

8 maart - 17:58
27

Wim Jonk en Matthias Kohler hebben sinds hun ontslag nog vijf maanden recht op salaris van FC Volendam. Dat blijkt uit het tussenvonnis, dat de arbitragecommissie van de KNVB vrijdag naar de betrokken partijen stuurde.

De arbitragecommissie oordeelde dat Jonk en Kohler ten onrechte op non-actief zijn gezet door FC Volendam. 'De arbitragecommissie ontbindt de arbeidsovereenkomsten van Jonk en Kohler op grond van een verstoorde arbeidsverhouding per 1 mei 2024', zo citeert De Telegraaf uit het vonnis. Dat betekent dat Jonk en Kohler sinds 1 december dus nog recht hebben op vijf maanden loon.

De voormalig technisch manager en trainer van de Eredivisie-club hebben ook recht op een wettelijke transitievergoeding. Jonk en Kohler claimen daarnaast recht te hebben op de handhavings- en ontwikkelbonus, maar daar doet de arbitragecommissie nog geen uitspraak over. 'Jonk en Kohler krijgen de kans te bewijzen dat het transfersaldo over het betreffende seizoen ten minste 125 duizend euro positief is geweest', weet de krant. Ze hebben veertien dagen om getuigen op te roepen.