Van 't Schip verkiest 'goede prof' boven Brobbey: 'Moeten hem managen'

Van 't Schip verkiest 'goede prof' boven Brobbey: 'Moeten hem managen'

10 maart - 14:17
37

John van 't Schip heeft voorafgaand aan Ajax - Fortuna Sittard tekst en uitleg gegeven over de reserverol van Brian Brobbey. De spits moet 'gemanaged' worden, aldus de coach.

Brobbey heeft 'overal een beetje' last van, vertelt Van 't Schip aan ESPN. "In overleg met de medische staf en Brian zelf hebben we besloten dat hij niet gaat beginnen. Hij zit wel op de bank en kan dus volle bak invallen. Maar lang spelen, dat kan niet. Hij is nog niet volledig hersteld."

Wedden

Meer odds

De reserverol van Brobbey heeft niets te maken met de Conference League-return tegen Aston Villa (donderdag). "Nee, het hele seizoen gaat het al zo met Brobbey. Na de wedstrijd tegen Bodø/Glimt was de herstelperiode bijvoorbeeld ook tekort. We moeten hem managen deze periode."

Brobbey wordt tegen Fortuna vervangen door Chuba Akpom. "Of hij nog geduldig was?", herhaalt Van 't Schip de vraag. "Nou, hij wil de club en het elftal helpen. Het is echt een goede prof, maar hij is niet tevreden met zijn rol. Dat is ook goed. Iedereen wil spelen. Nu krijgt hij weer een kans."