Van 't Schip blijft positief over Ajacied die 'misschien niet goed in z'n vel zat'

Van 't Schip blijft positief over Ajacied die 'misschien niet goed in z'n vel zat'

10 maart - 14:56
27

Josip Sutalo heeft wat te bewijzen tegen Fortuna Sittard, vindt ook John van 't Schip. De trainer hoopt dat de verdediger van Ajax na een lange aanloopperiode 'de knop weet om te zetten'.

Sutalo ontbrak door een schorsing tegen Aston Villa, maar keert zondag terug in de basiself van Ajax als vervanger van de geschorste Devyne Rensch. Als ESPN-verslaggever Hans Kraay jr. vraagt of de Sutalo van het Kroatische elftal al is gezien in Amsterdam, antwoordt Van 't Schip: "Ik heb het wel gezien. Op de training staat een verdediger die geconcentreerd en snel is, en een tegenstander weet uit te schakelen."

Sutalo, die eind augustus voor ruim twintig miljoen euro overkwam van Dinamo Zagreb, weet dat echter (nog) niet te vertalen naar wedstrijden. "Het zijn geen robots", aldus Van 't Schip, die aangeeft dat Sutalo het niet makkelijk heeft. "Er gaat heel wat om in die jongens. Misschien heeft hij een periode niet goed in zijn vel gezeten. Maar elke speler is anders. Hopelijk weet hij vandaag de knop om te zetten. De trainingen gingen goed, dus we gaan ervan uit dat we vandaag een heel scherpe Sutalo gaan zien."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!