Van der Vaart geeft Feyenoord transferadvies: 'Voor 20 of 25 miljoen wegdoen'

Van der Vaart geeft Feyenoord transferadvies: 'Voor 20 of 25 miljoen wegdoen'

11 maart - 00:03 Laatste update: 08:51
98

Rafael van der Vaart vindt dat Feyenoord Santiago Gimenez al voor een aanbieding in de twintig miljoen moet laten gaan. De voormalig middenvelder is nog niet helemaal overtuigd van de Mexicaanse spits.

Gimenez weet de afgelopen weken het net weer te vinden, toch is Van der Vaart nog niet helemaal te spreken over de aanvaller. "We hebben het er al een keer over gehad dat Feyenoord veel spelers gaat verliezen, veel spelers die in de belangstelling staan", vertelt hij in Studio Voetbal. De afgelopen maanden zijn er al geruchten geweest over Gimenez die mogelijk zou kunnen overstappen naar een topcompetitie. Van der Vaart had het wel geweten als hij in de schoenen van Feyenoord stond. "Ik twijfel heel erg. Ik heb een keer gezegd dat hij mijn twijfels heeft weggenomen, toen hij écht goed was. Maar zelfs na deze goal (zondagavond tegen Heracles, red.) vond ik hem niet zo heel goed spelen."

Wedden

Meer odds

Van der Vaart trekt een vergelijking tussen de situatie van Gimenez en die van Nicolai Jörgensen na het kampioensjaar 2017. Jörgensen blonk uit in het seizoen 2016/17 bij Feyenoord, maar slaagde er niet in die vorm vast te houden. In de zomer van 2017 had Feyenoord de kans om hem voor een aanzienlijk bedrag te verkopen aan Newcastle United, maar het Britse bod werd afgewezen. "Ik heb het al vaker gezegd en daar moet je dan om lachen, maar je moet dansen als de muziek speelt. Als iemand 20 of 25 miljoen euro biedt, dan moet je hem echt wegdoen", aldus Van der Vaart. Hij zag Gimenez tegen Heracles niet alleen scoren, maar ook een aantal kansen missen. "Dit moet allemaal een doelpunt zijn als je echt zo goed bent. Als iemand heel veel geld voor hem wil betalen, écht meteen doen."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!