Bologna-fan geconfronteerd na racistisch bejegenen van Dumfries

11 maart - 17:15 Laatste update: 19:52
74

Denzel Dumfries is zaterdag racistisch bejegend tijdens de Serie A-overwinning van Internazionale op Bologna FC (0-1). De club van Joshua Zirkzee moet nog reageren op het voorval.

Het Italiaanse persbureau ANSA meldt dat een Bologna-fan Dumfries zaterdag uitmaakte voor 'aap'. Een niet-nadergenoemde YouTuber hoorde wat er gezegd werd en besloot het voorval te filmen. Hij zou de fan hebben aangesproken over zijn beledigingen. Er zou daardoor een scheldpartij hebben plaatsgevonden op de tribunes, waarbij de fan probeerde te rechtvaardigen wat hij zei. Bologna heeft geen meldingen van racistisch misbruik ontvangen van de stewards en moet nog actie ondernemen wat betreft de situatie.

Dumfries kwam in de rust van de wedstrijd in het veld. Het duel eindigde uiteindelijk in een overwinning voor de ploeg van de Nederlander. Yann Bisseck maakte het enige doelpunt van de wedstrijd waarin Davy Klaassen ook nog in mocht vallen. Aan Bologna-zijde deed Joshua Zirkzee tachtig minuten mee en speelde Sam Beukema de gehele wedstrijd.