Oranje-international spreekt vertrekwens uit: 'Tijd om een stap te maken'

Oranje-international spreekt vertrekwens uit: 'Tijd om een stap te maken'

11 maart - 21:58
10

Marco Bizot wil komende zomer een transfer maken en vertrekken bij zijn huidige club Stade Brest. Dat heeft de keeper laten weten in Rondo van Ziggo Sport. Bizot heeft een bijzonder succesvol jaar in Frankrijk, maar hij wil deze zomer een transfer maken.

"Ik wil zeker een stap maken", steekt Bizot zijn vertrekwens niet onder stoelen of banken. "Daar is het gewoon tijd voor. Ik heb hier nu drie jaar gezeten en ik vond het echt fantastisch. Maar het is nu tijd om verder te kijken. Natuurlijk is Champions League spelen met Brest ook heel mooi, wat we nu voor elkaar krijgen is al historisch natuurlijk voor deze club, maar het is voor mij tijd om verder te kijken."

Stade Brest staat op dit moment tweede in de Franse Ligue 1. De club heeft wel al tien punten achterstand op de nummer één Paris Saint-Germain. Als Brest bij de eerste drie eindigt, speelt de club volgend seizoen Champions League. Voor Bizot kwam er onlangs nog meer goed nieuws binnen, want de keeper is opgenomen in de voorselectie van Oranje.

Voor Bizot is het ook prachtig om de liefde van de supporters te zien. "De supporters en de mensen bij de club spreken al van een historisch jaar. De mensen zijn hier normaal tevreden met één overwinning per maand, dus wat we nu neerzetten hier is voor de meeste mensen al fantastisch. Daardoor hebben wij ook het gevoel dat we de Champions League al gewonnen hebben, bij wijze van spreken. Champions League spelen met deze club is mooi, maar het is voor mij tijd om verder te kijken."