Perez vindt Jansen 'niet bijzonder genoeg' en tipt nieuwe Ajax-trainer

Perez vindt Jansen 'niet bijzonder genoeg' en tipt nieuwe Ajax-trainer

12 maart - 12:36
130

Kenneth Perez ziet in Dick Schreuder de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Het feit dat zijn broer Alfred Schreuder faalde in Amsterdam, mag volgens de analist niet meespelen bij de beleidsbepalers van Ajax.

"Dick Schreuder vind ik een hele interessante trainer", zegt Perez bij Voetbalpraat op ESPN. "Bij PEC Zwolle, op een heel ander niveau, heeft hij het met nagenoeg dezelfde spelers helemaal omgedraaid. Het zou de grootst mogelijke onzin zijn om hem niet te nemen vanwege de situatie met zijn broer", is de Deen duidelijk als hem gevraagd wordt naar de opvolger van John van 't Schip bij Ajax.

"Het goede van hem is dat hij naar Spanje is gegaan", gaat Perez verder. "Dan komt hij toch anders terug dan dat hij trainer van PEC Zwolle is geweest. Het is wel een trainer die iets kan veranderen. Je kan je niet veroorloven om een dertien-in-een-dozijn-trainer aan te stellen, want die maakt nooit iets van deze spelersgroep. Je moet echt een bijzondere trainer vinden."

Ook de naam van Pascal Jansen valt in het programma. De afgelopen weken was Jansen meerdere keren in de Johan Cruijff ArenA te vinden. Perez geeft Schreuder echter de voorkeur boven de oud-trainer van AZ, die naar de mening van de analist niet bijzonder genoeg is. Schreuder staat met zijn huidige club, CD Castellón, bovenaan in de derde divisie van Spanje.