Bizar bekersprookje krijgt vervolg: Saarbrücken verslaat na Bayern ook Gladbach

12 maart - 22:35 Laatste update: 22:56
24

FC Saarbrücken heeft opnieuw vriend en vijand verrast door zich te plaatsen voor de halve finale van de DFB Pokal. Nadat de nummer negen van de derde Bundesliga eerder al Bayern München uitschakelde, moest ook Borussia Mönchengladbach er dinsdagavond aan geloven.

Saarbrücken zorgde begin november 2023 voor misschien wel het grootste Duitse bekersprookje ooit, door Bayern met 2-1 te verslaan. De overwinning was destijds, op basis van het spelbeeld, niet eens onterecht. Vervolgens lootte het Eintracht Frankfurt, dat ook werd verslagen.

Met Gladbach trof het dinsdag opnieuw een Bundesliga-tegenstander. De bezoekers begonnen nog goed in het Ludwigsparkstadion. Al na 8 minuten spelen opende Robin Hack de score. Saarbrücken repareerde de schade drie minuten later, via Mohamed Amine Naïfi.

Het duel stevende lange tijd af op een verlenging, tot het aanbreken van de 93e minuut. Na een razendsnelle counter rondde Kai Brünker uitstekend af. Door de overwinning mag de club zich nu gaan melden in de halve finale van de DFB Pokal. Daarin treft het op 2 april FC Kaiserslautern.