PSV van Bosz langs meetlat: 'Kritiek en niet oppermachtig in Europa'

PSV van Bosz langs meetlat: 'Kritiek en niet oppermachtig in Europa'

13 maart - 19:10
25

Het meespelen van Joey Veerman is een bepalende factor voor PSV in de Champions League-kraker tegen Borussia Dortmund. Dat stelt Edwin Zoetebier. De 25-jarige spelmaker is hersteld van een blessure, maar het is nog onduidelijk of hij start in het Signal Iduna Park.

PSV hoopt met Veerman de kwartfinale te bereiken. "Ik zeg dit niet omdat we allebei een Volendamse achtergrond hebben, maar ik vind dat het spel van PSV toch wel een beetje afhankelijk van Veerman is", oordeelt Zoetebier in gesprek met de NOS. "Zijn aanwezigheid scheelt ontzettend veel. Dat zag je wel in de eerste confrontatie tegen Dortmund. Zonder Veerman vind ik het allemaal net wat minder bij PSV."

Zoetebier maakte zelf deel uit van de PSV-selectie die in het seizoen 2004/2005 de landstitel en de KNVB Beker won én tot de halve finale van de Champions League reikte. Dat geldt ook voor Girald Sibon, die de ploeg van toen nog wel iets hoger aanslaat. "Dit PSV krijgt af en toe nog weleens kritiek en is ook in Europa niet oppermachtig. Dat waren wij destijds ook niet in Europa, maar met jongens zoals bijvoorbeeld Alex en Gomes achter je, wist je wel dat er stevig fundament stond. Bij dit PSV heb ik dat gevoel nog niet."

Zoetebier sluit zich daarbij aan. "Ik vond ons met name Europees gezien wel sterker. Kijk alleen al wat we achterin hadden staan. Dat klinkt misschien raar, omdat PSV dit seizoen alleen één keer minimaal van Feyenoord heeft verloren." Toch ziet Sibon kansen voor de formatie van coach Peter Bosz tegen Dortmund. "Ik zie PSV best winnen in Dortmund, maar Duitse clubs blijven vervelend om tegen te spelen. Dortmund is ook weer aardig bezig."