'Uitlevering van Promes aan Nederland kan nog weken of maanden duren'

'Uitlevering van Promes aan Nederland kan nog weken of maanden duren'

14 maart - 14:36
70

Misdaadjournalist John van den Heuvel verwacht dat de uitlevering van Quincy Promes aan Nederland nog wel even kan duren. De speler kan zelf verzet aantekenen tegen de uitlevering, maar het zou ook ineens heel snel kunnen gaan.

Volgens Van den Heuvel is dus mate van verzet bij Promes nu het belangrijkste onderwerp. "Het hangt af van één belangrijk punt en dat is hoe Promes er zelf instaat. Als hij zich niet verzet tegen uitlevering, dan kan het heel snel gaan. Als hij wel verzet gaat aantekenen, dan zal er een procedure moeten volgen in Dubai", vertelt Van den Heuvel aan De Telegraaf.

Die procedure kan volgens Van den Heuvel wel wat voeten in de aarde hebben. "Dan zal een rechter zich over het verzoek van Nederland buigen, waardoor het Openbaar Ministerie meer informatie moet geven over de zaak. Dat kan nog wel weken of maanden duren."

Toch heeft Promes het op dit moment niet makkelijk als opgepakte in Dubai. De kleine cellen kunnen volgens Van den Heuvel misschien wel meespelen in zijn keuze. "Promes zal in afwachting van zijn hoger beroep wel gewoon achter de tralies moeten verblijven. In Dubai zit hij nu ook gewoon in een huis van bewaring. Ik denk dat hij misschien wel zoiets zal hebben: 'Wil ik hier heel lang zitten of zal ik mijn verzet staken'."