Gearresteerde Promes wordt 'ridder te voet': 'De geldstroom begint op te drogen'

Gearresteerde Promes wordt 'ridder te voet': 'De geldstroom begint op te drogen'

14 maart - 17:56
64

Misdaagverslaggever John van den Heuvel ziet dat Quincy Promes langzamerhand 'een ridder te voet' wordt. De vijftigvoudig Oranje-international dreigt uitgeleverd te worden aan Nederland, waardoor zijn inkomsten op zouden drogen.

Promes is op verzoek van de Nederlandse autoriteiten gearresteerd in Dubai. De speler van Spartak Moskou werd twee keer strafrechtelijk veroordeeld, waardoor hij een celstraf van 7,5 jaar uit moet zitten. Promes ging wel in hoger beroep tegen de twee rechterlijke uitspraken. Nu dreigt hij uitgeleverd te worden. Van den Heuvel noemt dat bij De Telegraaf 'niet het grootste probleem' voor Promes. "Hij wilde nog heel graag een paar jaar in Rusland voetballen. Laten we voor het gemak zeggen dat hij daar tien miljoen euro per jaar opstrijkt. Misschien was hij wel van plan zich daarna te melden, maar hij wilde wel graag zijn carrière afmaken en nog wat geld verdienen."

"Die deur is nu met een harde klap dichtgevallen", constateert Van den Heuvel. "De geldstroom stopt daar, op het moment dat hij niet meer kan voetballen. Justitie heeft in Nederland ook beslag gelegd op een groot aantal panden van hem, terwijl het slachtoffer van de steekpartij (de neef van Promes, red.) in de civiele procedure ook beslag heeft gelegd op een pand. Zo langzamerhand wordt hij dus een beetje een ridder te voet: de geldstroom begint op te drogen. Er hangen dus donkere wolken boven zijn hoofd."