Advocaat teleurgesteld na afwijzingen: 'Waarom dan wachten op Oranje?'

Advocaat teleurgesteld na afwijzingen: 'Waarom dan wachten op Oranje?'

14 maart - 20:07
22

Dick Advocaat had gehoopt dat meer spelers voor Curaçao zouden kiezen. De bondscoach van het eiland benaderde spelers als Justin Kluivert en Riechedly Bazoer voor een interlandswitch, maar dat leverde nog weinig op.

Met Advocaat als bondscoach begint Curaçao in juni aan de WK-kwalificatie. Bazoer (AZ), Kluivert (Bournemouth), Joshua Brenet (FC Twente), Tahith Chong (Luton Town), Sontje Hansen (NEC), Armando Obispo (PSV), Shurandy Sambo (PSV) en Tommy St. Jago werden allemaal al benaderd door Advocaat voor een interlandswitch. Van die acht spelers hapte nog niemand toe. "Eerlijkheidshalve hadden we toch gehoopt dat een aantal jongens ja zou zeggen", is Advocaat eerlijk in de studio van Veronica.

"Zij willen er toch nog wat langer over nadenken. Het begint in juni (de WK-kwalificatie, red.), dus ze hebben nog drie maanden de tijd om te bepalen wat ze willen. Waarschijnlijk moeten we toch nog een aantal mensen overtuigen om voor Curaçao te kiezen", vervolgt Advocaat. "Ik begrijp het zelf niet zo, hoor. Als je WK-kwalificatiewedstrijden kunt spelen en er nog een kleine kans is dat je het haalt: waarom niet?"

"Als je 24 of 25 bent, waarom wacht je dan nog op het Nederlands elftal? Eerlijk gezegd denk ik dat het voor de meeste spelers moeilijk wordt om nog in het Nederlands elftal te komen. Bazoer is 27...", besluit De Kleine Generaal.