FC Twente strikt Vennegoor of Hesselink na zeventien goals in achttien duels

FC Twente strikt Vennegoor of Hesselink na zeventien goals in achttien duels

14 maart - 21:15
49

FC Twente heeft Lucas Vennegoor of Hesselink vastgelegd. De zoon van oud-prof Jan Vennegoor of Hesselink tekende donderdag, op zijn achttiende verjaardag, een contract tot medio 2027 in Enschede.

Vennegoor of Hesselink speelt sinds 2016 in de jeugdopleiding van Twente en Heracles. Dit seizoen komt de jonge spits uit voor de O18, waarvoor hij in achttien duels liefst zeventien keer scoorde. In de winterstop mocht hij van trainer Joseph Oosting al mee op trainingskamp.

De Tukkers hebben dan ook hoge verwachtingen van Vennegoor of Hesselink. "Lucas is een van de talenten uit de Academie van wie wij verwachten dat hij de komende jaren door kan groeien als speler van FC Twente", zegt technisch directeur Arnold Bruggink. "Lucas is een echte spits, die goed kan afwerken en sterk is in de lucht. Voor mij persoonlijk is het ook bijzonder om Lucas deze stap te zien maken. Ik ken hem al als klein ventje en hij heeft dit zelf afgedwongen."

Bruggink speelde zowel bij FC Twente als PSV samen met Vennegoor of Hesselink senior. "Natuurlijk wordt altijd die vergelijking gemaakt en dat vind ik alleen maar mooi", reageert Lucas. "Ik praat veel met mijn vader over voetbal. Hij daagt mij ook weleens uit en prikkelt mij, dat is alleen maar leuk."