Aston Villa 'heel trots' op zege op Ajax: 'Bereiken van kwartfinale is niet niks'

Aston Villa 'heel trots' op zege op Ajax: 'Bereiken van kwartfinale is niet niks'

15 maart - 10:21
19

Bij Aston Villa zijn ze trots op de overwinning op Ajax. De Engelsen herpakten zich donderdag in de Conference League na een forse competitienederlaag tegen Tottenham Hotspur (4-0). Aanvoerder John McGinn zag veel veerkracht bij zijn club.

Aston Villa was na het gelijkspel in de Johan Cruijff ArenA en de nederlaag in eigen huis tegen Tottenham Hotspur uit op ereherstel. "Dit was een geweldige reactie op het weekend", zegt McGinn tegenover TNT Sports. "We hebben een paar moeilijke dagen achter de rug, want we gaven niet thuis in een grote wedstrijd. Dat deed ons pijn. Dit was onze kans om voor het eerst in een lange periode weer een Europese kwartfinale te halen."

Daar stopt het echter niet als het aan de aanvoerder van Villa ligt. De Schot wil vanaf nu weer naar boven kijken met zijn club. "We willen meer. Natuurlijk. Deze club hoort in Europese topcompetities thuis." Villa, de huidige nummer vier van Engeland, is ook nog in de race om plaatsing voor de Champions League.

Ook Leon Bailey kijkt terug op een geslaagde avond tegen Ajax. Hij kan zich vinden in de woorden van zijn aanvoerder. "Allereerst was de sfeer geweldig. We hebben echt karakter getoond. We hebben het Ajax heel moeilijk gemaakt, denk ik. Het is een mooi moment voor ons. Het bereiken van een kwartfinale is niet niks. We mogen heel trots zijn. Nu moeten we genieten van het moment. Hopelijk kunnen we nog verder komen", aldus Bailey.