Akpom trekt pijnlijke conclusie na duel met Villa: 'Geen duidelijke kansen'

Akpom trekt pijnlijke conclusie na duel met Villa: 'Geen duidelijke kansen'

15 maart - 09:58
29

Chuba Akpom baalt er enorm van dat hij en Ajax niet meer hebben kunnen laten zien in Europa. De spits baalt vooral van de Amsterdammers in offensief opzicht, want van aanvallen kwam volgens Akpom weinig terecht.

"Aston Villa is tactisch een heel goed team, maar wij waren niet op ons best vandaag", luidt de conclusie van Akpom tegenover Ajax TV. "Na die rode kaart stortte het in bij ons. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Wij moeten met dit soort teams kunnen concurreren, wij zijn Ajax. Aston Villa is een grote club, maar we het moeten het ze lastiger maken." Ajax verloor met 4-0 op Villa Park en is daardoor uitgeschakeld in Europa.

Wedden

Meer odds

Akpom verklapt dat Ajax een stuk aanvallender wilde spelen tegen Villa. "We hebben hier de hele week op geoefend. We wisten wat hun zwakheden waren. We hadden het nogal moeilijk met de uitvoering ervan. We kregen nog een grote kans vlak voor rust en wat mogelijkheden in de tweede helft, maar geen overduidelijke kansen. Het was een frustrerende avond."

In allebei de wedstrijd tegen Aston Villa was Akpom wisselspeler. Met de Engelse ervaring van de spits hoopte John van ‘t Schip nog op goals, maar ook de zomeraankoop kwam niet tot scoren in het tweeluik. Ajax moet de rug rechten in een uitwedstrijd tegen Sparta aanstaande zondag.