Juventus aast op tweede oud-speler AZ: 'Zou leuk zijn weer met Koop te spelen'

Juventus aast op tweede oud-speler AZ: 'Zou leuk zijn weer met Koop te spelen'

16 maart - 13:35 Laatste update: 14:03
25

Naast Teun Koopmeiners wordt met Albert Gudmundsson nog een voormalig speler van AZ in verband gebracht met een toptransfer naar Juventus. De IJslander ziet een hereniging met de Oranje-international in Turijn wel zitten.

Gudmundsson verkeert dit seizoen in topvorm bij Genoa. De 26-jarige aanvaller scoorde al twaalf keer en gaf vier assists in 28 duels in de Serie A en Coppa Italia. De pupil van voormalig Italiaans international Alberto Gilardino wordt in verband gebracht met Tottenham Hotspur, Fiorentina én Juventus. Genoa, dat financieel weinig zorgen heeft, kan hoog in de boom zitten en verlangt liefst 30 à 35 miljoen euro.

Mocht het van een transfer naar Juventus komen, dan kan Gudmundsson mogelijk weer gaan samenspelen met Koopmeiners. Ook de Nederlander is een belangrijk doelwit voor La Vecchia Signora. "In het voetbal kun je nooit, nooit zeggen", zegt Gudmundsson tegen Sky Sport. "Er kan natuurlijk veel gebeuren. Ik weet eerlijk gezegd niet waar zijn toekomst ligt, ik weet zelfs niet eens waar die van mij ligt. We zulen zien. Het zou leuk zijn om weer met Koop te spelen, want hij is een fantastische speler."

Volgens Italiaanse media zag Gudmundsson op Deadline Day van de winterse transferperiode een overstap naar Fiorentina afketsen. De club uit Florence bood 22 miljoen euro plus bonussen, maar dat was niet genoeg. Genoa nam de IJslander in januari 2022 voor slechts anderjalf miljoen over van AZ.