Van Polen vol ongeloof na arbitrale blunder: Jezus, wat moet je hiervan zeggen?

Van Polen vol ongeloof na arbitrale blunder: "Jezus, wat moet je hiervan zeggen?"

16 maart - 21:15 Laatste update: 21:17
35

Bram van Polen heeft geen goed woord over voor de arbitrage bij het treffen tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle. De Blauwvingers werd een zuivere strafschop ontnomen, terwijl Fortuna direct na de niet gegeven penalty uit een corner scoorde.

Van Polen vindt dat PEC terecht heeft verloren bij Fortuna (3-1). De captain van de Zwollenaren snapt er echter niets van dat zijn ploeg geen penalty kreeg in de tweede helft. Mitchell Dijks maakte duidelijk hands in de zestien van Fortuna, maar de VAR vond dat daar geen duidelijk bewijs voor was. "Dijks zei het zelf ook tegen mij", zegt Van Polen bij ESPN over de strafschop die PEC is ontnomen.

Vervolgens krijgt de routinier de beelden van het moment te zien. "Jezus, wat moet je hiervan zeggen? Ik moet zeggen: we hebben de VAR sowieso niet echt mee dit seizoen. Natuurlijk is dit honderd procent een penalty. Ik weet niet zo goed wat ze dan in Zeist doen...", zegt Van Polen, die vervolgens hoort dat de VAR geen waterdicht bewijs vond voor de handsbal. "Dan kun je net zo goed geen VAR meer doen. Je ziet het toch? Dijks zegt het zelf ook. Even serieus..."

"Je moet oppassen met wat je zegt. Laat ik het maar niet zeggen. Waarschijnlijk hebben ze zitten slapen in Zeist. Het doet natuurlijk niets af aan dat zij veel beter was, maar dit is wel een cruciaal moment waarop je weer in de wedstrijd kunt komen", vervolgt Van Polen, die zich sowieso ergerde aan scheidsrechter Marc Nagtegaal. "Ik werd een beetje gek van hem. Ik heb het gewoon niet zo met die hele jonge scheidsrechters. Die voelen wedstrijden minder goed aan. Dit soort momenten ook: ga dan in ieder geval even kijken. Ik zou dit als scheidsrechter wel even willen zien."