Vitesse pakt laat punt tegen Almere, maar ziet kansen op handhaving verder slinken

16 maart - 22:55
184

Vitesse heeft laat nog een punt uit het vuur weten te slepen tegen Almere City. Door een goal van uitblinker Anis Hadj-Moussa werd het 1-1. Daar zullen de Arnhemmers echter niet tevreden mee zijn: doordat Vitesse niet won van Almere, wordt handhaving een lastig verhaal.

Nadat Vitesse vorige week met 3-1 verloor van directe concurrent RKC Waalwijk, wist de ploeg van Edward Sturing wat het te doen stond: alleen een overwinning telde in eigen huis tegen Almere City. De thuisploeg begon nog sterk aan de wedstrijd, maar kwam in de negentiende minuut al op achterstand. Kornelius Hansen verzilverde de eerste kans van Almere, door de bal in de verre hoek te prikken. De VAR keek nog naar een mogelijke buitenspelsituatie, maar de goal werd uiteindelijk geldig bevonden.

De tegentreffer had duidelijk effect op Vitesse, want de Arnhemmers verloren al hun gevaar in het restant van de eerste helft. In de rust besloot Sturing dan ook om aanvoerder Marco van Ginkel binnen de lijnen te brengen. De ervaren middenvelder zag Almere City aanvankelijk de 0-2 maken, maar die treffer werd afgekeurd: aangever Théo Barbet beging een lichte overtreding volgens de arbitrage. Vitesse mocht zich gelukkig prijzen met die beslissing.

Net als in het eerste bedrijf kwamen vrijwel alle dreigende momenten van Vitesse tot stand via aanvaller Anis Hadj-Moussa. De Algerijn kon echter niet voorkomen dat de thuisploeg ook in een groot deel van de tweede helft vrij onmachtig bleef op aanvallend gebied. Toch viel de gelijkmaker in de slotfase nog: uiteraard was het Hadj-Moussa die hem maakte. Daarna kreeg Vitesse zelfs nog kansen op meer, maar de winnende treffer viel niet. Het duel eindigde in 1-1.

Ondanks het late gelijkspel lijkt handhaving een moeilijk verhaal te worden voor Vitesse. De Arnhemmers moeten een gat van vijf punten goed zien te maken, om weg te komen van de plekken die directe degradatie tot gevolg hebben. In de laatste acht wedstrijden van het seizoen krijgt Vitesse een bijzonder zwaar programma voor zijn kiezen met AZ (uit), Sparta Rotterdam (thuis), NEC (thuis), PSV (uit), Fortuna Sittard (thuis), FC Utrecht (uit), sc Heerenveen (uit) en Ajax (thuis).