Van Ginkel kritisch op Hadj Moussa: 'Irriteren groot woord, maar dat moet beter'

Van Ginkel kritisch op Hadj Moussa: 'Irriteren groot woord, maar dat moet beter'

17 maart - 07:20
98

Vitesse-trainer Edward Sturing ziet dat Anis Hadj Moussa steeds meer zijn stempel drukt. De Algerijnse rechtsbuiten sleepte in de slotfase een punt uit het vuur in het Eredivisie-duel met Almere City FC (1-1).

Hadj Moussa was in blessuretijd zelfs nog dicht bij de winnende, toen hij tegen de lat schoot. "Het zit dan ook niet mee, al speelden we niet goed. We moeten deze wedstrijd eigenlijk winnen om de aansluiting te krijgen en daarom ben ik wel teleurgesteld. Want hier schiet je niet heel veel mee op", reageert Sturing bij ESPN.

De oefenmeester is desondanks blij met de inbreng van de 22-jarige rechtsbuiten. "Hadj Moussa is een bijzonder kind. Hij kan heel goed een één tegen één uitspelen. Dat soort spelers zie je natuurlijk steeds minder. Hij is een mooie speler voor het publiek, erg leuk om naar te kijken en hij had nu rendement, dat is ook belangrijk." Zijn goal vierde Hadj Moussa wel uitgebreid met het publiek, terwijl Sturing haast wilde maken. "Ik wilde graag verder, kijken of we de 2-1 konden maken. Maar zo vaak scoort hij niet, dus hij wilde er even van genieten, denk ik."

Marco van Ginkel ziet ook nog een verbeterpunt voor de dribbelaar, die meer oog moet krijgen voor zijn teamgenoten. "Irriteren is een groot woord, maar hij kan op de vierkante meter een man uitspelen en soms weten wij ook niet wanneer hij die bal gaat geven. Dat is zeker een ding wat hij beter moet gaan doen. Niet alleen voor zichzelf, ook voor het team. Wie staat er het beste voor? Gelukkig maakt hij die goal. Heel jammer dat hij die laatste op de lat schiet."

De achterstand van Vitesse op nummer vijftien Excelsior en nummer zestien RKC Waalwijk bedraagt nog vijf punten. De Arnhemmers hebben nog acht wedstrijden om degradatie af te wenden.