Been scout parel in subtop Eredivisie: 'Hij doet me denken aan Orlando Engelaar'

Been scout parel in subtop Eredivisie: 'Hij doet me denken aan Orlando Engelaar'

17 maart - 13:41
37

Willum Thór Willumsson is klaar voor een stap hogerp in de Eredivisie, vindt Mario Been. De IJslander blinkt dit seizoen geregeld uit bij Go Ahead Eagles en beschikt volgens de EPSN-analist over een vrij compleet profiel.  

Willumsson is met zijn 1 meter 94 behoorlijk technisch bekwaam, iets wat Been opvalt. "Vaak zeg je dat lange spelers een gebrekkige techniek hebben, maar dat is bij hem absoluut niet het geval", aldus de oud-trainer zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie. "Het is een jongen die meestal als nummer tien speelt. Hij ziet het spel goed, heeft enorm veel loopvermogen, is sterk en is slim."

"Als je die dingen hoort, denk je: hoe is het mogelijk dat hij nog voor Go Ahead speelt?", vraagt Been zich hardop af. "Het is een vrij complete speler, die absoluut nog niet aan zijn plafond zit. Het is moeilijk om er meteen een club aan te hangen, maar ik zie een overstap naar een subtopclub, iets hoger dan Go Ahead, wel zitten." De analist weet aan welke speler Willumsson hem doet denken: "Orlando Engelaar, ook een mooie, flegmatieke speler."

Aan tafel zit ook René Hake, die als trainer van Go Ahead dagelijks met de IJslander werkt. "Ik denk zeker dat hij in Nederland een hoger niveau aan zou kunnen, maar hij heeft ook nog genoeg te verbeteren. Als hij de bal krijgt tussen de linies, kan hij vaker en beter naar voren spelen en de oplossingen zoeken, waardoor zijn rendement nog hoger kan worden."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!