Bergwijn zelfkritisch, en lovend voor Ajax-talent: 'Echt paar geweldige acties'

Bergwijn zelfkritisch, en lovend voor Ajax-talent: 'Echt paar geweldige acties'

18 maart - 08:15
37

Steven Bergwijn is kritisch op het spel van Ajax tegen Sparta Rotterdam (2-2). De aanvoerder keerde terug bij de Amsterdammers na een blessure en hij was meteen trefzeker. Hij heeft wel lof voor één speler in het bijzonder: Mika Godts.

"Het klopt dat weinig mensen van ons in de zestien van Sparta kwamen in de eerste helft", begint Bergwijn in gesprek met ESPN. In de rust vertelden de Ajax-spelers tegen elkaar dat ze scherper moesten zijn voor het doel. "Mika (Godts, red.) had echt een paar geweldige acties. Als we scherper waren geweest, hadden we nog een of twee extra goals kunnen maken."

Bergwijn is wel blij dat hij direct trefzeker was bij zijn rentree. De aanvaller moest vijf competitieduels aan zich voorbij laten gaan door een hamstringblessure. "Ik kwam voor mijn man en ik zag het een beetje aankomen", blikt Bergwijn terug op zijn doelpunt. "Vaak slaap ik een beetje op zulke momenten en dat is iets waar ik aan werk. Maar vandaag viel die gelukkig goed."

Het was voor Bergwijn direct een zware wedstrijd na zijn blessure. De aanvoerder kwam na 56 minuten in het veld als vervanger van Godts. "Individueel trainen is ook anders dan met de groep, ik had ook pas drie groepstrainingen gedaan", legt Bergwijn uit. "Ik had eerlijk gezegd wel zware benen, maar ik kan nu weer vol meedoen."