'Vitesse krijgt officieel bericht en wil in gesprek met geïnteresseerde partij'

'Vitesse krijgt officieel bericht en wil in gesprek met geïnteresseerde partij'

18 maart - 08:37
103

Michael van de Kuit heeft zich officieel gemeld bij Vitesse om de Arnhemse club over te nemen, meldt de Gelderlander. Er heeft volgens het medium nog geen gesprek plaatsgevonden tussen de eigenaar van het Gelredome en de noodlijdende club.

Met de nadrukkelijke interesse van Van de Kuit om Vitesse over te nemen, is er voor de Arnhemse club weer hoop. De eredivisionist dreigt de proflicentie kwijt te raken en de vastgoedondernemer ziet daardoor een kans. 'Door een overname van Vitesse door Stadion Arnhem kan een toekomst voor de club worden gecreëerd', schrijft Van de Kuit in een statement.

De Gelderlander weet te melden dat Vitesse graag in gesprek wil gaan met Van de Kuit over een mogelijke overname. De club hoopt op 'een constructief' gesprek met de vastgoedondernemer, want de toekomst van de club mag niet in gevaar komen. Op dit moment bezit de Rus Valeri Oyf nog alle aandelen van de club, maar door het uitbreken van de oorlog in Oekraïne gaat Oyf vertrekken zodra er een nieuwe eigenaar komt.

Er leek met de Amerikaan Coley Parry een nieuwe eigenaar te komen voor Vitesse, maar de licentiecommissie van de KNVB besloot om deze overname af te keuren. Naast de interesse van Van de Kuit wordt er bij Vitesse ook gewerkt aan een zogenaamd 'Plan Arnhem' door sponsors van de club. De intentie van dit plan is om de club weer in eigen handen te krijgen.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!