'Mogelijke plottwist bij FC Barcelona: Xavi sluit langer verblijf toch niet uit'

'Mogelijke plottwist bij FC Barcelona: Xavi sluit langer verblijf toch niet uit'

19 maart - 09:46 Laatste update: 09:56
11

Er bestaat een scenario waarbij Xavi toch doorgaat als trainer van FC Barcelona, aldus Sport. De 44-jarige oefenmeester gaf onlangs aan na dit seizoen te stoppen, maar wellicht is er toch nog een opening voor een langere samenwerking. 

Xavi maakte eind januari van dit jaar bekend er na dit seizoen mee op te houden. De middenvelder van weleer gaf tegelijkertijd aan moeite te hebben met de gigantische druk die er bij komt kijken als je trainer van Barcelona bent. Sport weet dat de kaarten inmiddels iets anders liggen. 

Als Barcelona, dat met overtuigende overwinningen op zowel Napoli als Atlético Madrid de smaak te pakken heeft, het seizoen goed afsluit, overweegt Xavi om te blijven. Met 'goed afsluiten' doelt Sport op het continueren van de achtervolging op Real Madrid, en op het ver komen in de Champions League. 

Daarnaast zou Xavi van de clubleiding bepaalde garanties omtrent inkomende en uitgaande transfers verlangen. Ook moet voorzitter Joan Laporta het persoonlijk aan hem vragen. Zelf zal hij niet zomaar een stap zetten, is de verwachting.

Xavi heeft vanwege de interlandperiode nu even rust. De regerend landskampioen van Spanje komt pas op 30 maart weer in actie. Dan staat voor Barcelona het thuisduel met Las Palmas op het programma.